zaterdag 16 augustus 2014

Klassenmanagement - weekschema


Bij ons op school werken we vanaf groep 3 met een weekschema. In groep 1 en 2 werken de kinderen met een planbord. Omdat de kinderen in groep 3 aan het begin van het jaar (over het algemeen) nog niet kunnen lezen hebben wij de afspraak in groep 3 vanaf januari te starten met het gebruik van een weekschema. Tot die tijd staan de moet- en magtaken op het whiteboard (zie dit artikel op mijn blog). 
Bij ons op school werken we met een vast format. Dit format is voor groep 3 net wat anders. Op de eerste pagina staat in een tabel wat er per dag gedaan moet worden. In de grijze kolom staan de magtaken van de week. Kinderen zetten een kruis bij datgene wat ze gedaan hebben.
Op de tweede pagina vullen de kinderen in wat er goed en minder goed ging. Dit doen ze aan het einde van iedere dag. Kinderen mogen in de eerste maanden kiezen om het op te schrijven of te tekenen.
Onderaan de tweede pagina heb ik als leerkracht de mogelijkheid bij te schrijven waar ik kinderen extra bij zou willen ondersteunen. Zo weten kinderen ook waar we de komende week extra tijd aan gaan besteden. 
De kinderen bewaren het weekschema in een mapje in hun lade. 

Het weekschema kan je hier vinden.  

Let op: Het document ziet er vreemd uit in Google Drive. Na het downloaden van het bestand zie je hem wel volledig. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten